Jongerenwerk Voorst

Jongerenwerk Voorst

GEM
VOORST

 

“GA JE NOG NAAR HONK?”

PREVENTIE

Younger at heart voert sinds 2007 in opdracht van de gemeente Voorst het jongerenwerk uit.

Contact leggen en onderhouden met de verschillende doelgroepen waaronder die verhoogd risico lopen op maatschappelijk uitvallen is de kerntaak.

Dit gebeurt op straat, in de openbare ruimte, bij jongeren thuis en in het jongerencentrum (Plutopad, Achter de brandweer kazerne)

DUURZAAM

Er zijn, contact maken en contact houden. On the spot, op straat of in het jongerencentrum. Door onze langdurige relatie met en in de gemeente Voorst zijn wij goed in staat om preventief en laagdrempelig onze relatie met de jeugd en jongvolwassenen te ontwikkelen, uit te breiden en te behouden.

 

SAMENWERKING

Door onze nauwe aansluiting met de leefwereld en goed op de hoogte te zijn van de behoeften onder jongeren vervullen wij een rolmodel functie en stimuleren wij het nemen van initiatief (Zelfredzaamheid). Wij begeleiden en adviseren bij het initiatief. (activiteiten, projecten, workshops, evenementen etc).

Word er geen initiatief genomen dan doen we dat zelf.

Younger at heart werkt nauw samen met het CJG, Veligheidscoordinator, leerplicht ambtenaar, maatschappelijk werk, politie, opvoedondersteuning middels multidisciplinair overleg (ZOR).

Maar ook, ouders, de school congierge, woningbouw vereniging, supermarkten, cafetaria, donoria, bouwmarkt en de gemeentewerf.

Door korte lijnen zien of creëren wij kansen, ook voor hen die zijn begonnen met een valse start. Of na starten tijdelijk geblesseerd raken.

Helaas is geïndiceerde zorg soms onvermijdelijk. Dan verwijzen we als er een klik is door naar reguliere hulpverlening of gaan we zelf intensiever hulpverlenen.

De tijd is gekomen Subscribe

Yah Club Membership!

 

In het nu en voor een mooie toekomst

Follow us on social Media.

Implementatie vernieuwend jongerenwerk Doesburg

Implementatie vernieuwend jongerenwerk Doesburg

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

In opdracht van de gemeente Doesburg heeft Younger at heart in 2007 een vernieuwingsimpuls van het jongerenwerk ingezet. In 2007 heeft Younger at Heart in opdracht van de Gemeente Doesburg het jongerenwerk gecoördineerd. Kerntaken waren de implementatie van een vernieuwde eenduidige visie en methodiek t.b.v. van een integraal jongerenbeleid. Daarnaast is voor het nieuw geopende jongerencentrum 0313 een start gemaakt met een actieve programmering die aansloot bij de behoeften onder diverse groepen jongeren in Doesburg.

[/vc_column_text][vc_column_text]Ken je beoogde doelgroep en haar behoeften. Werk met haar samen. Maak het jongerencentrum tot een succes van de jongeren en voorkom dat jongerenwerk verwordt tot een overdekte hangplek met beheertaken.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://vimeo.com/12198282″][/vc_column][/vc_row]