Individuele begeleiding

Je komt er niet uit? Steekje los? Psychiatrische problemen of met recht een kut jeugd, voel jij je eenzaam of onveilig in je woonsituatie? Heb je financiële problemen? Kamp jij met een verslaving of krijg jij je huishouden niet op orde? Waar jij wellicht geen oplossing meer ziet, kijken wij samen met jou naar wat wel mogelijk is. Younger at heart biedt intensieve begeleiding en ondersteuning die bij jou past. De problematiek van onze doelgroep is uiteenlopend. Van “knetter gestoord” tot “wil je een pleister”. Als professionals vinden wij vriendschap, verbondenheid, contact en bereikbaarheid minstens zo belangrijk zijn als pillen en therapie. Bij ons geen anonieme medewerker van de helpdesk aan de lijn en maar hopen dat je goed terechtkomt. Younger at heart is altijd te bereiken wanneer we je begeleiden.

Younger at heart biedt intensieve begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen. De problematiek van onze doelgroep is uiteenlopend. Wij helpen zonder hulp te verlenen.

Dus Fokjehokje! Bij ons geen stempels, stigma’s of vooroordelen. Wij zien mensen met kwaliteiten en mogelijkheden.

Ons uitgangspunt is dat wij de zorg afstemmen op de vraag van de jongere of jong volwassenen en eventueel ouders en verzorgers.

De begeleiding door Younger at heart wordt geboden door ervaren begeleiders. Al onze begeleiders worden ondersteund door een coördinator. Professionals die hun eigen bijzondere talenten inzetten op jou te helpen.

Waarom begeleiding?

Met begeleiding zorgen wij voor evenwicht en stabiliteit in je dagelijks leven zodat je weer mee kunt doen in de maatschappij, weer zelfvertrouwen krijgt en regie hebt over je eigen leven.

Hoe werkt begeleiding?

Younger at heart ondersteunt jongeren en jongvolwassenen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Wij bieden hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Je krijgt ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werk, sociale contacten, persoonlijke verzorging, geestelijk en lichamelijk welzijn, financiën en administratie. Je neemt zo zelfstandig mogelijk deel aan het leven in je eigen woonomgeving. Wij zorgen voor passende ondersteuning en leren je weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Hierbij werken wij samen met mensen uit jouw omgeving, zoals familie en vrienden, en ook met hulpverlening. Samen stellen wij een plan op waarbij wij uitgaan van jouw wensen en behoeften. Zo krijg je weer structuur en overzicht.

Aanmeldroute

Begeleiding kan bij jou thuis, bij op ons op locatie of een combinatie. Younger at heart biedt individuele begeleiding, maar daar waar jij wil werken aan je netwerk of een familiegevoel bieden wij ook groepsgerichte begeleiding. Neem contact op en we praten. Is er een klik (ketchupandbond) en denk je dat wij wat voor je kunnen betekenen dan kan je via de gemeente waar je woont een beschikking aanvragen.

Het aanmelden en verkrijgen van een beschikking verloopt via de gemeente. Per gemeente zal de aanmeldroute net iets anders verlopen. Afhankelijk van je leeftijd en de mate en intensiteit van je zorgbehoefte zal de gemeente een beschikking wel of niet toekennen. Je aanvraag wordt nader bekeken in een gesprek met een medewerker van bijvoorbeeld het CJG, een wijkteam of het WMO-loket. Als je aanvraag is goedgekeurd wordt dit bevestigd met een beschikking waarin de duur, vorm en intensiteit van de begeleiding wordt vastgesteld. Wanneer je de beschikking hebt, starten we met de begeleiding.

Duur begeleiding

De duur van jouw begeleiding hangt altijd samen met jouw zorgvraag. Sommige problemen zijn makkelijk op te lossen en lossen we dan samen meestal ook snel op. Onze dagelijkse praktijk is echter dat we vanwege de complexe hulpvragen en het vaak zorgmijdende gedrag van onze deelnemers moeten investeren in een duurzame relatie. Dwz. jij moet er van op aan kunnen dat we niet zomaar weer uit je leven verdwijnen.

Younger at heart begeleidt bij voorkeur met beschikkingen voor minimaal 1 jaar en een kennismakingsperiode van 2 maanden.

Veel van onze deelnemers hebben de hoop opgegeven en geen vertrouwen meer in de hulpverlening.
Wij moeten jou, en jij jezelf dus gaan verrassen.

Dat lukt nooit van de ene op de andere dag.

Wij moeten een band met je opbouwen en op elkaar kunnen vertrouwen. Samen werken aan eventueel herstel of acceptatie. Want zeg nou eerlijk ieder leven kent tegenslagen, maar als je dat kunt accepteren, kun je middels onze begeleiding nog behoorlijk “gelukkig” worden.

Duurzaam, samen zelfredzaam

Financiering

U kunt bij ons begeleiding inkopen vanuit het Persoons Gebonden Budget (PGB) of vanuit Zorg in Natura (ZIN). Younger at heart heeft een contract met Zorg regio Midden IJssel Oost Veluwe.