[et_pb_section fb_built=”1″ specialty=”on” _builder_version=”3.29.1″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_column type=”3_4″ specialty_columns=”3″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_row_inner admin_label=”Extra titel” _builder_version=”3.29.3″ custom_padding=”||0px|||” z_index_tablet=”500″ border_style_top=”solid” border_style_right=”solid” border_style_bottom=”solid” border_style_left=”solid” border_width_top_tablet=”25″ border_width_right_tablet=”25″ border_width_bottom_tablet=”25″ border_width_left_tablet=”25″ box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_column_inner saved_specialty_column_type=”3_4″ _builder_version=”3.26.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″][et_pb_text admin_label=”Extra Titel” _builder_version=”3.29.3″ header_font=”||||||||” header_2_font=”Prompt|200|||||||” header_2_font_size=”60px” header_2_line_height=”1.2em” header_4_font=”Prompt|600||on|||||” header_4_font_size=”14px” header_4_letter_spacing=”2px” header_4_line_height=”1.2em” text_orientation=”center” max_width=”800px” module_alignment=”center” z_index=”1″ header_2_font_size_tablet=”40px” header_2_font_size_phone=”25px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” text_orientation_tablet=”left” text_orientation_last_edited=”on|desktop” locked=”off” _i=”0″ _address=”0.0.0.0.0″]

HENK BELT

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][et_pb_row_inner column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Content” _builder_version=”3.29.1″ custom_padding=”25px|||||” _i=”1″ _address=”0.0.1″][et_pb_column_inner type=”1_2″ saved_specialty_column_type=”3_4″ _builder_version=”3.26.3″ _i=”0″ _address=”0.0.1.0″][et_pb_text quote_border_weight=”6px” quote_border_color=”#f6b7c5″ _builder_version=”3.29.3″ text_font=”||||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” quote_font=”|800|||||||” quote_text_align=”left” quote_text_color=”#8dd2ec” quote_font_size=”27px” text_font_size_phone=”14px” text_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” _i=”0″ _address=”0.0.1.0.0″]

 020… Jaaaaah met Henk
“Henkie hoe is het jong…?”
“Het leven gaat door…”

Client Henk, ofwel onze Henk zit nog steeds vast. Met Henk gaat het slecht. Henk zit 23 uur op cel. Henk heeft het moeilijk. Henk weet niet waar die aan toe is. Henk vindt dat heel lastig. Henk
wacht altijd op andere mensen. Henk wacht op instanties. Henk wacht al 17 jaar. Henk moet vaak onderzocht worden. Wat zou Henk toch mankeren? Henk belt ons 2x per week 10 minuten of we gaan bij hem langs in Lelystad. Even op adem komen, afreageren, “normale” mensen spreken. Begeleiding van buiten in detentie noemen ze dat.

Vrijwilligerswerk.

Henk informeert naar de rest van de jongens. “Hoe gaat het met deelnemer 7?” Hoe gaat het met deelnemer 1 op school?” “Hey Tommy heb jij inmiddels al een nieuwe broek?” en “Nelus ik vraag me oprecht af wat jij bij een psycholoog moet?”. Hoe gaat het met grote Dave “Hij komt toch wel bij de inhoudelijke zitting?” Komt Roger ook? “Huh wat zeg je nou je moeder is opgenomen? In de separeer?” “Ja die had toch zo’n psychose weet je”. Henk stelt deelnemer 2 gerust “Dan heeft ze nu wel de goede zorg”

Henk is een slecht goed voorbeeld voor ze. Helaas of gelukkig maar? Henk wordt in elk geval door ze begrepen alleen vinden ze het lastig om te snappen dat je niet voor jezelf op mag komen en om hulp mag vragen. Leg dat maar eens uit.

[/et_pb_text][et_pb_video src=”https://youtu.be/3_n655YaHh0″ _builder_version=”3.29.3″ _i=”1″ _address=”0.0.1.0.1″][/et_pb_video][et_pb_text quote_border_weight=”6px” quote_border_color=”#f6b7c5″ _builder_version=”3.29.3″ text_font=”||||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” quote_font=”|800|||||||” quote_text_align=”left” quote_text_color=”#8dd2ec” quote_font_size=”27px” text_font_size_phone=”14px” text_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” _i=”2″ _address=”0.0.1.0.2″]

Henk is autistisch.
Henk wordt niet altijd begrepen en dat begrijpen wij wel. We hebben Henk 2 jaar mogen begeleiden en dat ging goed. Heel goed! maar het was veel. Henk wist dat wij het gevoel hadden tekort te schieten. Henk vond van niet.

Samen met Henk zijn we gaan zoeken naar dat beetje extra. Zelfstandig wonen op een rustige plek met 24 uur 7 dagen per week de mogelijkheid om zoals hij dat zelf zegt “zijn zwembad af te wateren bij de begeleiding”. Waar hij alles kan zeggen, ook al is dat soms vreemd.

Een combinatie van (waar dan ook) begeleid wonen en onze psychosociale ambulante individuele begeleiding werd het doel.

Hoe vreemd het ook mogen lijken om aan een doel te mogen werken en om uiteindelijk dat doel te halen heb je als zorgvrager de gemeente of het zorgkantoor nodig. Henk had de gemeente Zutphen hiervoor nodig in de vorm van een WMO consulent.

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][et_pb_column_inner type=”1_2″ saved_specialty_column_type=”3_4″ _builder_version=”3.26.3″ _i=”1″ _address=”0.0.1.1″][et_pb_text quote_border_weight=”6px” quote_border_color=”#f6b7c5″ _builder_version=”3.29.3″ text_font=”||||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” quote_font=”|800|||||||” quote_text_align=”left” quote_text_color=”#8dd2ec” quote_font_size=”27px” text_font_size_phone=”14px” text_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” _i=”0″ _address=”0.0.1.1.0″]

Deze WMO consulent kwam op locatie. In eerste instantie wilde zij telefonisch herindiceren, maar na een korte uitleg om toch echt bij ons langs te komen gezien deze complexe casus was zij zowaar daar.

Henk praat graag, zij ook…
Dat was het gesprek…

Henk neemt haar persoonlijk niks kwalijk. Wij overigens ook niet. Dit gesprek was echter wel het moment van

Serieus roet in het eten!

Zogezegd de pleuris brak uit. Een periode van onduidelijkheid en onzekerheid na dit eerste gesprek met deze verantwoordelijk WMO consulent. Een ogenschijnlijk lieve meid met het hart op de juiste plek werkzaam bij het Plein. (You know the name, you know the game)

Zij had echter een ander doel dan Henk.
In een gesprek van hooguit 45 minuten had zij in de ogen van Henk de verbluffende arrogantie om hem weinig subtiel uit te leggen dat hij waarschijnlijk over een aantal maanden, op 1 jan 2019, bij Younger at heart weg zou moeten en hij op zoek moest naar dagbesteding. Deze verbluffende arrogantie hebben wij naar Henk vertaald als totale onwetendheid, gebrek aan
exclusieve knowhow en toch suggereren dat je beter weet wat goed voor Henk is.

Henk is autistisch.
Dus al met al had het wat duidelijker gemogen, maar Henk wist genoeg. Hij moest weg bij Younger at heart en opzoek naar andere hulpverlening.

Schoenmaker blijf bij je leest.

In feite heeft desbetreffende consulent dat gedaan en eigenlijk haar opdracht per direct voltooid. Miljoenen bezuinigen (the Game) in het sociaal domein, de eventuele gevaren die dit met zich meebrengt zijn een bijkomstigheid, maar zeker in een stad als Zutphen heel erg tricky en doen pijn.

Henk was te duur!

Een autist kun je dat beter gewoon direct zeggen. Niet door als gemeente op de stoel van hulpverlener gaan zitten, keer op keer aan te sturen op behandeling en het voor Henk af te
doen als dagbesteding en Henk het terrein van GGnet te laten maaien met een grasmaaier.

Henk loopt 17 jaar in de psychiatrie; die behandel je door middel van begeleiding, vaste hulpverlening en een heel klein overzichtelijk sociaal netwerk.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://www.youngeratheart.nl/wp-content/uploads/2019/09/Dewereldisnietzogroot.jpg” _builder_version=”3.29.3″ _i=”1″ _address=”0.0.1.1.1″][/et_pb_image][et_pb_text quote_border_weight=”6px” quote_border_color=”#f6b7c5″ _builder_version=”3.29.3″ text_font=”||||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” quote_font=”|800|||||||” quote_text_align=”left” quote_text_color=”#8dd2ec” quote_font_size=”27px” text_font_size_phone=”14px” text_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” _i=”2″ _address=”0.0.1.1.2″]

“De wereld is niet zo groot er zit alleen zoveel in”

“Mijn wereld is nu vrij klein” zegt Henk. “Ze hebben ervoor gekozen om me op te sluiten, in plaats van dat er iemand naast mij is komen zitten…en het duurt me allemaal veels te lang”

Hoelang dat weet niemand…..?
(zie artikel Stentor https://www.destentor.nl/zutphen/rapport-niet-af-henk-blijft-langer-vastzitten-voor-wanhoopsdaad-in-zutphen~a0b1a624/)

Henk is autistisch.

Wordt vervolgd…

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”1″ _address=”0.1″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_code admin_label=”Insta” _builder_version=”3.29.2″ _i=”0″ _address=”0.1.0″][instagram-feed][/et_pb_code][et_pb_sidebar show_border=”off” _builder_version=”3.29.1″ _i=”1″ _address=”0.1.1″][/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_section]