[et_pb_section fb_built=”1″ specialty=”on” _builder_version=”3.29.1″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_column type=”3_4″ specialty_columns=”3″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_row_inner admin_label=”Extra titel” _builder_version=”3.29.2″ custom_padding=”||0px|||” z_index_tablet=”500″ border_style_top=”solid” border_style_right=”solid” border_style_bottom=”solid” border_style_left=”solid” border_width_top_tablet=”25″ border_width_right_tablet=”25″ border_width_bottom_tablet=”25″ border_width_left_tablet=”25″ box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_column_inner saved_specialty_column_type=”3_4″ _builder_version=”3.26.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″][et_pb_text admin_label=”Extra Titel” _builder_version=”3.29.2″ header_font=”||||||||” header_2_font=”Prompt|200|||||||” header_2_font_size=”60px” header_2_line_height=”1.2em” header_4_font=”Prompt|600||on|||||” header_4_font_size=”14px” header_4_letter_spacing=”2px” header_4_line_height=”1.2em” text_orientation=”center” max_width=”800px” module_alignment=”center” z_index=”1″ header_2_font_size_tablet=”40px” header_2_font_size_phone=”25px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” text_orientation_tablet=”left” text_orientation_last_edited=”on|desktop” locked=”off” _i=”0″ _address=”0.0.0.0.0″]

WIE KENT ZE NIET? 

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][et_pb_row_inner column_structure=”1_2,1_2″ admin_label=”Content” _builder_version=”3.29.1″ custom_padding=”25px|||||” _i=”1″ _address=”0.0.1″][et_pb_column_inner type=”1_2″ saved_specialty_column_type=”3_4″ _builder_version=”3.26.3″ _i=”0″ _address=”0.0.1.0″][et_pb_text quote_border_weight=”6px” quote_border_color=”#f6b7c5″ _builder_version=”3.29.2″ text_font=”||||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” quote_font=”|800|||||||” quote_text_align=”left” quote_text_color=”#8dd2ec” quote_font_size=”27px” text_font_size_phone=”14px” text_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” _i=”0″ _address=”0.0.1.0.0″]

De Jongerenwerkers in de Gemeente Voorst. Wie kent ze niet?

Wie of wat is Younger at heart
Younger at heart is een bedrijf dat zich inzet voor belang & de ontwikkeling van jongeren en jongvolwassenen. Samen zelfredzaam, samen zoeken en werken aan je talenten. Jongerenwerk en psychosociale individuele begeleiding zijn onze hoofdwerkzaamheden. Wij hebben ons jonge hart te danken aan ouderwetse disciplines (Old skool), dwz. “Each one teach one” Een methodiek gebaseerd op jezelf zijn, wederzijds respect, doen waar je gelukkig van wordt, opnieuw proberen, fouten maken, doorzetten, vernieuwen, het tegendeel bewijzen en van elkaar leren. Dit is wie wij zijn, niks meer niks minder. Op deze wijze weten we de jeugd heel makkelijk te bereiken, te inspireren, te motiveren en daar waar nodig een duw in de rug te geven en ze verder te helpen.

Sinds wanneer werken jullie in de gemeente Voorst?
We werken inmiddels meer dan 12 jaar met veel plezier in de Gemeente Voorst. We hebben hier de kans gekregen om een langdurige relatie op te bouwen met onze doelgroep. Dat is vrij uniek. We hebben hun vertrouwen en zij dat van ons.

We hebben kleine jongens groot zien worden en die zoeken ons nog regelmatig op om trots te vertellen hoe het met ze gaat of voor advies als het even niet mee zit.

Het mooie hiervan is dat ze als voorbeeld dienen voor de jongeren doelgroep die het we het afgelopen jaar onder onze hoede hebben genomen. Wie kan er nou beter uitleggen wat Younger at heart voor jongeren kan betekenen dan de jongeren zelf.

Wat doen jullie zoal?
Heel simpel: Er ten alle tijde voor jongeren en jongvolwassenen zijn. 24/7 naar ze luisteren, adviseren en stimuleren om hun dromen na te jagen en alles uit het leven te halen. Wij werken met groepen zonder hierbij de eigenheid van het individu uit het oog te verliezen. De eigenheimer, de verlegen jongen, degene die net dat beetje extra begeleiding nodig heeft zijn de sturende kracht in onze werkwijze. Leg dat maar is uit aan de pestkop, het boefje of de patser die de toon van de groep bepaalt. Lastig? Helemaal niet en is precies wat ons werk zo ontzettend mooi en bijzonder maakt. Onze doelgroep is zeer divers en toch gaat het samen.

Wij sturen en de jongeren, kinderen en jongvolwassenen helpen elkaar met ons werk. Dat is jongerenwerk. Helpen zonder hulp te verlenen en er voor ze zijn.

In gesprek blijven dus. Onze activiteiten zijn een middel en geen doel op zich. Het is wel van belang dat deze aansluiten bij de doelgroep. Dus zelf laten bedenken en als ze daar te jong voor zijn, geen zin in hebben of even net niet creatief genoeg zijn dan pas aanbod creëren en ze verassen. Van skateboard tot boksles, van limolumpen, tot turntableism, graffitijams, AV/audio studio sessie, blockjams, Ableton classes, Laserlollypopupnights en Keinemachtdemdrogen informatie avonden.

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][et_pb_column_inner type=”1_2″ saved_specialty_column_type=”3_4″ _builder_version=”3.26.3″ _i=”1″ _address=”0.0.1.1″][et_pb_text quote_border_weight=”6px” quote_border_color=”#f6b7c5″ _builder_version=”3.29.2″ text_font=”||||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” quote_font=”|800|||||||” quote_text_align=”left” quote_text_color=”#8dd2ec” quote_font_size=”27px” text_font_size_phone=”14px” text_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” _i=”0″ _address=”0.0.1.1.0″]

Waar kunnen we jullie vinden?
Overal en nergens, daar waar wij met of voor de jongeren moeten zijn. Iedere woensdag in het jongerencentrum achter de brandweerkazerne, op straat of achter de voordeur, Online, in een achter tuin, bij te UWV, op school of bij de therapie ter ondersteuning. Soms bij een vader of moeder, voor een bak koffie en advies. Wie ons nodig heeft weet ons echt wel te vinden al zijn we niet altijd even zichtbaar. Een bewuste keuze, Gevoelige privé zaken hangen wij niet aan de grote klok. Younger at is heel laagdrempelig. We zijn net normale mensen en dat maakt dat men ons makkelijk benadert voor allerhande zaken. We maken het probleem als het er al is niet groter dan het moet zijn zonder te bagatelliseren en we normaliseren waar nodig. Dit vinden mensen prettig, een luisterend oor, een steuntje in de rug en begrip.

Wat willen jullie graag bereiken?
Dat is simpel; dat ieder kind op een leerzame wijze opgroeit door als jongeren bij ons te mogen puberen en door vallen en opstaan uiteindelijk als jongvolwassenen zelfstandig (met hier en daar een tip of advies van ons) gelukkig uitgroeit tot een volwassen persoon zonder een oude zak te worden, dwz. zijn of haar jonge hart weet te behouden en op een creatieve en vernieuwende wijze als voorbeeld kan dienen voor weer een nieuwe generatie in de Gemeente Voorst

Hoe belangrijk is het jongerenwerk binnen de gemeente Voorst?
Heel belangrijk. Wij durven in alle bescheidenheid wel te zeggen dat als we er niet zouden zijn de beste voorbeelden voor ze verdwijnen. Onze reikwijdte is er een die mag je niet onderschatten. Ze weten wie we zijn en wat we kunnen betekenen. Ons vaste team in de gemeente Voorst dat bestaat uit 7 personen zijn stuk voor stuk rolemodels met ieder zijn eigen kwaliteiten. Hieraan gekoppeld een zeer divers netwerk met ieder zijn eigen specialiteiten dat maakt dat we er voor iedere jongere wel wat wils is. Op deze wijze kunnen we met iedereen uit de voeten en hebben we ze daadwerkelijk wat te bieden. We beschouwen het jongerenwerk niet als iets alleen voor de kwetsbaarste jongeren, wij zijn er voor iedereen. Desalniettemin met ruim 25 jaar ervaring in begeleiding (GGZ, Begeleid wonen, residentiële justitiële jeugdzorg & het jongerenwerk) heeft Younger at heart de meest uiteenlopende (psycho-)sociale kwetsbaarheden en de hier uit voort vloeiende overlast mogen begeleiden. Dat is winst! Jongens en meisjes met een randje zijn o zo nodig om zo de grote groep te bereiken en dat lukt. Dit maakt dan ook dat er niet tot nauwelijks structurele overlast in de gemeente door de inwoners word ervaren. Sterker nog, de overlastcijfers in deze gemeente nemen al 12 jaar af. Dan doe je blijkbaar iets goed. Voor ons is dat een zeer plezierige bijkomstigheid. Overlast bestrijden lukt alleen als je langdurige contact met de doelgroep weet te houden. Verdwijnt dat contact dan is het wachten op het eerste bushokje die gerenoveerd moet worden.

De gemeentewerf, de brandweerkazerne en ook jullie jongerencentrum zullen plaats moeten maken voor woningen, kun je al iets vertellen over de nieuwe locatie?
Nou nee, we moeten weg dat is duidelijk. En dat roept wel wat weerstand op bij de jongeren en sommige ouders. “Jullie zijn net verhuist” en “het is zo’n mooi plek” krijgen we te horen. En dat is helemaal waar, we zijn net klaar met bouwen aan deze plek en dan kunnen we weer vertrekken.

We kennen de jongerencentra in Nederland en zo mooi als dit zie je niet vaak. We nemen dus ook geen genoegen met minder. Skateparkje, zowel indoor als outdoor, een graffiti yard, een studio en Wifi zijn wel de minimale voorwaarden

De plek is essentieel, maar mooi hoeft het niet te zijn, een leeg bedrijfspand/loods is voldoende. Geef ons de vrijheid en we maken er zelf wat moois van. Dat is hier ook gebeurt. Verder zijn ook al enige tijd plannen voor een Pumptrack of dirtbaan wat we graag samen met o.a. buurtsport coaches & Ingrid (adviseur sport gemeente Voorst) verder vorm willen geven. Het zou toch echt ultiem zijn als we dat kunnen combineren. Op deze wijze krijg je een grote groep echt aan het bewegen. Boys die niet zo snel in teamverband een sport zullen beoefenen en toch meer de individuele vrijheid in de groep zoeken. Daarnaast is het essentieel dat het een plek voor en door jongeren betreft, Niet teveel combo’s met andere maatschappelijke organisaties, ervaring leert dat de voor jongeren voelt als overname, “Waarom zitten ze op onze plek”, het word dan toch gauw in de belevingswereld van de jongeren een SIRE instituut waar je de informatiefolders SAFE SEX, NIX18, Pesten en pas op met Vuurwerk te vinden zijn. Dan sla je volledig de plank mis en ga je ze niet bereiken.

Waar kunnen mensen terecht als ze meer over Younger at heart willen weten?
Voor ideeën, vragen of denk je dat wij je hulp kunnen gebruiken? Of heb je een hulpvraag en ondersteuning nodig? Ga dan naar www.youngeratheart.nl of volg ons op Insta: https://www.instagram.com/younger_at_heart/ Daar kun je precies zien wat we voor je kunnen betekenen en wat we allemaal uitspoken.

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”1″ _address=”0.1″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_code admin_label=”Insta” _builder_version=”3.29.3″ hover_enabled=”0″ _i=”0″ _address=”0.1.0″][instagram-feed][/et_pb_code][et_pb_sidebar show_border=”off” _builder_version=”3.29.1″ _i=”1″ _address=”0.1.1″][/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_section]